Hoe Creëer Je Een Elegante En Chique Look Op Je Bruiloft?

Hoe Creëer Je Een Elegante En Chique Look Op Je Bruiloft?

Hoe Creëer Je Een Elegante En Chique Look Op Je Bruiloft?

Droom je er ook van om er eindelijk uit te zien als een prinses uit een film van Walt Disney op je trouwfeest? Het is namelijk dan dat je dat kan doen zonder vreemd bekeken te worden of zonder dat anderen je verwaand vinden. Daarom dat zoveel meisjes uitkijken naar hun huwelijk. Stiekem zouden we elke dag de prinses willen uithangen maar dat is ons helaas niet gegund. Zelfs op je trouwdag zijn lakeien niet aanwezig en zijn de bruidsmeisjes alleen tijdens de ceremonie zo lief om je sleep mooi te leggen. Het grootste deel van de dag zal je zelf de handen uit de mouwen moeten steken en je een weg banen door het gras voor de fotosessie. Toch kan je er ook dan elegant en chic een hele dag blijven uitzien als je je maar goed voorbereidt.

Kies op tijd je bruidsjurk

Wacht niet te lang met het kiezen van de bruidsjurk. Trouwjurken moeten zo als gegoten zitten dat het lijkt alsof er geen gelijkaardig exemplaar van kan bestaan. Dat wil zeggen dat er wel wat werk aan is. Kies je er eentje in de winkel dan zal deze niet onmiddellijk passen. Het is niet zo dat bruidsjurken in de rekken hangen van maat 34 tot 44. Er hangt één exemplaar dat groot genoeg is zodat elke toekomstige bruid ze kan passen. Meestal is ze te breed of een beetje te smal, te lang of te kort. Vervolgens worden de maten genomen en verstuurd naar de naaister. Die maakt de bruidsjurk op maat. Bij een tweede pasbeurt zit de jurk meestal als gegoten en kunnen er nog kleine aanpassingen gevraagd worden.

Als je een bruidsjurk online koopt, worden meestal verschillende maten gevraagd. Met die maten en jouw keuze van jurk gaan de naaisters aan de slag. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het juist opnemen van de maten. Doe dat dus niet zelf maar schakel daarvoor hulp in. Zelf je maten opnemen vergroot de kans op foutjes.

Oefen met je bruidsjurk

Is je bruidsjurk aangekomen? Trek ze dan meteen zelf aan. Je zal merken dat dat niet zo gemakkelijk is. Als je dat moet ontdekken op de grote dag zelf zal het je een hoop stress bezorgen en kom je misschien letterlijk in de knoop te zitten met je jurk of nog erger, maak je er scheuren in. En dat is allesbehalve elegant.

Paradeer met je bruidsschoenen

Een bruid zal er alleen elegant uitzien als ze elegant loopt. Dat kan alleen als je je bruidsschoenen op voorhand inloopt. Je moet er als het ware de stilettorace mee kunnen lopen. Bruidsschoenen inlopen doe je uiteraard alleen binnenshuis om ze niet vuil te maken voor de huwelijksdag.

Take a princesspose

Bekijk filmpjes op YouTube om te zien hoe prinsessen in en uit de auto stappen en oefen dat. Het is niet zo eenvoudig met een trouwjurk aan en al zeker niet met een hoepeljurk of een lange sleep. Kijk hoe ze de anderen begroeten, een slokje nemen van een tas koffie enzovoort. Om je daarop voor te bereiden vind je veel informatie online onder ‘etiquette regels’.

Mark Blackwell

leave a comment

Create AccountLog In Your Account